Verzet Oud bruin 2014 37,5cl

Buy now
In stock Alcohol Packaging 8.45
excl. VAT
Yes 6% 37,5 cl
Brouwers Verzet Oud bruin 2014
 • Taste:
 • The aroma is dominated by pomegranate, lactic acid, red fruits and oak. The taste is refreshingly sour and very thirst-quenching. Mixed beer of wood ripened beer with young beer, with taste evolution. Edition 2014 Best before date:12/10/2025

 • Type:
 • Top fermentation, not filtered and not pasteurised
 • Color:
 • Red - Brown, not filtered beer with a beige foam head.
 • Ideal temperature:
 • 6°C to 12°C => 43°F to 54°F
 • Ingredients:
 • Barley malt, yeast, hops and water.
 • More info
Even voorstellen: wij zijn Alex, Joran en Koen en wij studeerden in 2008 samen af aan de brouwerijschool van Gent.

Vrijwel onmiddellijk na ons diploma in ontvangst te hebben genomen, waren we al allen werkzaam in een professionele brouwerij. Al snel begon het echter bij ons te kriebelen om ook eens ons eigen goesting te doen en wat te experimenteren in onze vrije tijd.

Zo is ook onze naam geboren: in het weekend moesten we geen opgelegde recepten volgen, maar konden we ons eigen ding doen. Het was een verzetje. Vandaar "Brouwers Verzet".

Maandenlang amuseerden we ons met het uitwerken en brouwen van experimentele bieren en het optimaliseren van onze amateur-brouwinstallatie. Het leuke was dat wat we maakten niet alleen bij onszelf in de smaak viel. Vrienden en familie verteerden gretig onze brouwsels.

Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, begon het idee te rijpen om ons projectje wat groter te zien. We beslisten om een bedrijfje op te richten.

Als jong bedrijfje willen we steeds open en eerlijk communiceren naar onze klanten toe, daarom nog even de volgende verduidelijking:

De bieren die we op de markt brengen, zijn qua recept door ons drietjes ontwikkeld en geoptimaliseerd. Ze worden ook door onszelf gebrouwen, dat zouden we uiteraard niet kunnen laten. Maar investeren in de infrastructuur voor het brouwen was ons wat te hoog gegrepen.

Het eerste jaar - 2011 - brouwden we  voorlopig in de installatie van Brouwerij Het Gulden Spoor in Gullegem.

Sinds 2012 zijn we overgeschakeld naar de installatie van Brouwerij De Ranke in Dottenijs. Daar mogen we onder het waakzaam oog van de brouwers zelf alles bedienen om onze bieren te brouwen. Ze laten ons volledig vrij in onze experimenten, zolang de installatie dat toestaat uiteraard.

Om onze horizon verder te verruimen brouwen we sinds 2013 ook deels bij Brouwerij Toye. Brouwer Geert Toye bedacht én laste zijn brouwzaal volledig zelf. Voor ons is het ook heel leerrijk om weer in een volledig andere brouwzaal onze bieren te kunnen brouwen.

Het doel van Brouwers Verzet is eerlijke en eigenzinnige bieren maken voor de liefhebber die houdt van persoonlijkheid en karakter.Article number: FBB22286